Огляд Volkswagen Tiguan 2024: популярний та практичний

3 травня 2024

Tiguan відрізняється від більшості компактних кросоверів тим, що пропонує сидіння третього ряду. Загалом це стильний та практичний компактний позашляховик, який чудово підходить для щоденних поїздок. Суперниками Фольксваген Тігуан є Mitsubishi Outlander, Toyota RAV4, Kia Sportage та Honda CR-V, тож чи витримає він конкуренцію?

Знайти кросовер Фольксваген Тігуан 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

  • Додано пакет IQ.Drive як стандартний для всіх версій
  • Розширено набір стандартних і доступних функцій
  • Оновлено інтерфейс інформаційно-розважальної системи та бездротову зарядну панель 

Кому варто купити?

Якщо вам потрібний комфортний та практичний кросовер, а також час від часу виникає потреба в третьому ряду сидінь, придивіться до Тігуана.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Фольксваген додає систему допомоги водієві IQ.DRIVE до кожного Тігуан 2024 року випуску. Пакет містить адаптивний круїз-контроль із центруванням смуги руху. Базова комплектація S тепер також отримує дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, автоматичне дальнє світло, склоочисники з датчиком дощу, оздоблене шкірозамінником кермо. Також з'являється оновлена інформаційно-розважальна система з свіжим програмним забезпеченням MIB3 та панель для бездротової зарядки. 

Ціна нового Тігуан 2024 починається з $42 000.

Перед вами — кросовер другого покоління, представленого в 2018 році. Останній рестайлинг Volkswagen Tiguan отримав в 2022 році. Модель на ринку давно, тому можна розглянути вживані варіанти. В Україні представлені Фольксваген Тігуан б/у в різних комплектаціях.  

Volkswagen Tiguan або Mazda CX-5

В Mazda CX-5 увага більше приділяється продуктивності, ніж практичності. CX-5 має чудову динаміку водіння та високоякісний салон, але йому не вистачає вантажного простору Tiguan, а також третього ряду. Якщо ви плануєте часто використовувати третій ряд, вибирайте кросовер від Фольксваген. В решті випадків придивіться до пропозиції Мазда.

Volkswagen Tiguan або Hyundai Tucson

Hyundai Tucson є лідером в сегменті в параметрах внутрішнього комфорту та технологій. Він пропонує один із найбільших вантажних відсіків у класі без шкоди для пасажирського простору чи комфорту. Якщо ви шукаєте сімейний автомобіль і вам не потрібен третій ряд, Tucson стане вдалим вибором.

Салон

У комплектації з опціональним третім рядом Tiguan вміщує до семи осіб. Дворядні моделі розраховані п'яти місць. Передні два ряди зручні та мають достатньо місця, але третій ряд тісний, навіть дітям буде тісно.

Інтер’єр Tiguan 2024 року випуску має мінімалістичний дизайн. Салон просторий, якісний і тихий, але мало чим виділяється. Оздоблення кабіни починається з текстиля та невеликого вибору кольорів в базовій моделі. Середні комплектації отримують шкірзамінник V-Tex, а топова версія SEL R-Line — шкіряну обшивку з декоративними швами. Не всі кольори салону доступні для всіх кольорів фарби кузова.

 

У базовій комплектації Tiguan  встановлено 8,0-дюймовий дисплей з цифровим датчиком і 6,5-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з дротовим підключенням смартфона. Решта моделей отримують 8,0-дюймовий сенсорний екран з бездротовим підключенням Apple CarPlay і Android Auto. В комплектації вищого класу встановлено 10,3-дюймовий повністю цифровий дисплей вимірювальних приладів. Обидва ряди сидінь можуть бути оснащені зарядними портами USB-C, а бездротова зарядна панель тепер є стандартною. Доступна преміальна аудіосистема Fender з 9 динаміками як оновлення стандартної установки з 6 динаміками.

Багажник Тігуан залежить від конфігурації. Трирядна версія пропонує:

  • 340 л за третім рядом, 
  • 934 л за другим рядом,
  • 1849 л зі складеним третім та другим рядом.

Дворядна модифікація має:

  • 1064 л за другим рядом,
  • 2078 л зі складеним другим рядом.

Відео тест-драйв Volkswagen Tiguan 2024 року

Технічні характеристики

Кожен Tiguan 2024 року оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим  турбодвигуном потужністю 184 к.с. Мотор поєднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач із стандартним переднім приводом і опціонально доступною системою повного приводу Volkswagen 4Motion.

Витрата кросовера залежить від комплектації:

  • 8,4 л/100 км — базова модель з переднім приводом,
  • 8,7 л/100 км — решта моделей з переднім приводом,
  • 9,4 л/100 км — моделі з повним приводом,
  • 9,8 л/100 км — модель R-Line.

Добре зважене та точне рульове керування сприяє досить комфортному водінню Tiguan. Кросовер чудово контролює нахили кузова, швидко маневрує та впевнено зупиняється завдяки потужним гальмам.

З дорожнім просвітом від 18 до 19 см, без дводіапазонної трансмісії та з досить довгою 279-сантиметровою колісною базою навіть повнопривідні комплектації не призначені для поїздок бездоріжжям. Тігуан впевнено почувається на слизьких чи ґрунтових дорогах, але не більше.

 Характеристики Volkswagen Tiguan 2024 
 Потужність   184 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,5 с 
 Максимальна швидкість   201 км/год 
 Середня витрата пального   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   58 л 

Безпека

У 2024 році Volkswagen оснащує кожен Tiguan фірмовим набором систем допомоги водієві та активної безпеки IQ.Drive. Це означає, що такі технології, як автоматичне екстрене гальмування вперед, попередження про перехресний рух ззаду, моніторинг сліпих зон, автоматичне дальнє світло, система підтримки смуги руху та адаптивний круїз-контроль, є стандартними. Також доступні напівавтономна допомога в паркуванні та камера кругового огляду.

Розміри та вага

  • Колісна база — 279 см,
  • Довжина — 472 см,
  • Ширина — 184 см,
  • Висота — 170 см.

Споряджена маса авто складає 1707-1749 кг. 

Можливі комплектації

Tiguan 2024 представлений в чотирьох комплектаціях: S, SE, SE R-Line Black і SEL R-Line. 

Попередній огляд Огляд Acura RDX 2024: практичний та безпечний
Шукати позашляховик Акура РДХ 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати позашляховик Порше Макан 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Porsche Macan 2024: позашляховик з ДНК спорткара